15 آذر 1403

  • 1403/02/19
  • - تعداد بازدید: 69
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان فراشبند

آشنایی رابطین سلامت ادارات و مدارس فراشبند با بیماری آسم و راه های پیشگیری و درمان آن

به مناسبت گرامیداشت روز جهانی آسم با شعار «ارتقا درمان آسم با آموزش»، رابطین سلامت ادارات و مربیان بهداشتی مدارس فراشبند با بیماری آسم و راههای پشگیری و درمان آن آشنا شدند. 

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان فراشبند، کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر شبکه، پیشگیری و درمان آسم را مستلزم آگاهی و آموزش دانست و گفت: آسم وضعیتی است که در آن مجاری تنفسی بیمار، باریک و متورم می‌شود و ممکن است حتی مخاط اضافی تولید کند. این وضعیت می‌تواند تنفس را دشوار کرده و باعث سرفه، صدای سوت (خس خس) هنگام تنفس و تنگی نفس شود. 

«لیلا بیرامی» افزود: با هر نفس کشیدن، هوا از طریق بینی یا دهان به داخل گلو و مجاری هوایی شما وارد شده و در نهایت به ریه‌ها می‌رسد. تعداد زیادی مجرای هوایی کوچک در ریه‌های شما وجود دارد که به انتقال اکسیژن از هوا به جریان خون کمک می‌کنند.

 

او، افزود: عوامل مختلفی می‌توانند باعث بروز آسم شوند یا حمله حاد ایجاد کنند. اگرچه این بیماری قابل درمان نیست اما علائم آن قابل کنترل است.

بیرامی با اشاره به اینکه بهبودی نسبی بیمار به میزان توانایی او در مدیریت این بیماری بستگی دارد، اظهار داشت‌: از آنجایی‌که وضعیت بیمار با گذشت زمان تغییر می‌کند، بیمار باید مدام زیر نظر پزشک متخصص ریه و دستگاه تنفسی باشد تا علائم و نشانه‌ها ردیابی شوند و در صورت لزوم روند درمان تغییر کند. 

او با اشاره به اینکه نشانه های بیماری آسم در افراد مختلف متفاوت است، گفت: ممکن است حملات آسم به ندرت اتفاق بیافتند و علائم را فقط در زمان‌های خاص مانند هنگام ورزش کردن داشته باشید یا برعکس با علائم مداوم مواجه شوید. 

این کارشناس مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر، خاطر نشان کرد: به طور معمول، علائم آسم در جوانان و افراد مسن شامل تنگی نفس، احساس درد در قفسه سینه، خس خس سینه در هنگام بازدم که نشانه شایع آسم در کودکان است،مشکل خواب ناشی از تنگی نفس، سرفه یا خس خس سینه است. 

بیرامی، پیشگیری و کنترل طولانی‌مدت را کلید اصلی در متوقف کردن حملات آسم قبل از شروع آن دانست و گفت: درمان آسم به طور معمول شامل شناخت عوامل محرک آسم، برداشتن گام‌هایی برای جلوگیری از عوامل محرک و پیگیری روند تنفسی بدن برای اطمینان از اثر داروهای مصرفی در کنترل علائم بیماری است.

این کارشناس مبارزه با بیماری‌ها، با اشاره به نقش اسپری آسم در تسکین سریع این بیماری، افزود: در صورت شروع حملات آسم، ممکن است لازم باشد از یک اسپری یا دستگاه استنشاقی تسکین‌دهنده سریع مثل نبولایزر استفاده کرد.

در همین راستا دانش آموزان دبیرستان دخترانه الزهرا(س) فراشبند نیز با بیماری آسم و راه های پیشگیری و درمان آن آشنا شدند.

پایان خبر 

  • گروه خبری : اخبار واحدها,اخبار شبکه
  • کد خبری : 101323
کلیدواژه